کاشت هل در گلدان

24

اسفند

کاشت هل در گلدان

هل ادویه بومی هند ، نپال و بوتان است و رتبه گرانترین ادویه جهان بعد از زعفران و وانیل را دارد .
سه نوع هل با نام های هل سیاه ، هل سفید و هل سبز داریم .

اگر در منطقه ای گرم و مرطوب زندگی میکنید ، میتوانید گیاه هل را در باغچه خود و یا در گلدان پروش دهید .این امر نیاز به چند ماه پروش و رشد گیاه دارد که تبدیل به نهال گردد . نهال ها باید در سایه قرار گیرند و پس از چند سال آبیاری و پرورش می توانید تجربه کشت دانه های هل را داشته باشید واز این دانه های پر خاصیت در پخت و پز غذا و تهیه دمنوش های گرم استفاده کنید.

به اختصار پرورش هل در خانه را در چند بخش ذیل شرح میدهیم .

  • بخش اول : تهیه بذر؛

بذر هل را میتوانید از کپسول های هل تهیه کنید .یعنی قلاف سبز رنگ هل را شکافته و دانه های قهوه ای آن را جدا کنید. البته بهتر این است که از فروشگاه های تامین کننده بذرهای کشاورزی تهیه نمایید ،تا بذرهایی سالم و عاری از بیماری داشته باشید . احتمال رشد این نوع بذرهای بیشتر خواهد بود.

نکته مهم این است که حتما لازم است دانه های هل را از قلاف آن جدا نمایید در غیر این صورت بذر شما رشد نخواهد کرد.

  • بخش دوم : جوانه دار کردن بذر هل؛

دانه ها را در آب بشویید و به مدت دو روز میان یک دستمال مرطوب نگهداری کنید .طی مدت دو تا سه روز دستمال را کاملا مرطوب نگهدارید .

  • بخش سوم : تهیه ظرف و خاک گلدان؛

خاک گلدان حاوی بذر هل باید خاک لومی (ماسه و رس) باشد که میتوان آن را از مراکز باغبانی مختلف خریداری کرد .گلدان و ظرف خاک حداقل باید دارای عمق 15 و عرض 30 سانتی متر باشد.

  • بخش چهارم : کاشت در گلدان؛

بذر ها را به عمق 3 سانتی متر داخل خاک بکارید و به اندازه ای آبیاری کنید تا خاک گلدان کاملا مرطوب گردد.فاصله هر بذر باید حدود2/5 سانتی متر باشد.

  • بخش پنجم : آبیاری نهال؛

 هل یک گیاه آب دوست است و خاک گلدان باید مرتبا مرطوب بماند اما این امر بدین معنی نیست که گلدان را غرقاب کنید. اگر گلدان رطوبت کافی نداشته باشد گیاه چروکیده و آب آن زیاد شود سیاه میگردد.

  • بخش ششم: آب و هوا و نور لازم؛

دمای ایده آل گیاه هل دمایی نزدیک دمای اتاق یعنی حدود 22 تا 24 درجه سانتی گراد است . گیاه هل باید در مکانی پر نور نگداری شود اما نباید در نور مستقیم خورشید قرار بگیرد زیرا این امر باعث کم آب شدن مرتب گلدان و گیاه شده و نهال شما از بین میرود.

  • بخش هفتم : پرورش هل؛

بذر کاشته شده باید پس از حدود یک ماه تا 45 روز جوانه زده و از خاک بیرون بیاید. در این مدت زمان نیاز است به آبیاری گلدان خود ادامه دهید تا زمانی که حدود دو برگ روی نهال ها داشته باشید . این امر نیازمند مدت زمان حدود سه ماه است. حال نهال ها آماده ی مراقب برای سه سال هستند تا بتوانند دانه هل را به شما هدیه دهند .در این مدت زمان نیاز است که هر چند ماه کود خاک تا تامین و تعویض کنید تا خاک تغذیه لازم برای پرورش را داشته باشد .

  • بخش هشتم: خشک کردن کپسول هل؛

هل چیده شده را روی یک پارچه تمیز پخش کنید و اجازه دهید تا خورشید کپسول ها را خشک کند. 

اکنون دانه های هل آماده برای استفاده میباشند.

 

اشتراک گذاری

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد